Har du köpt ny bostad eller kanske byggt nytt? När allt är färdigt för inflyttning tar snabbt nästa projekt vid, nämligen inredningen. Du kanske har en favoritstil som du önskar inreda ditt drömhem i, men risken är att trenden dör ut och du tröttar på stilen.

En tidlös inredning är förmodligen det smartaste tipset när det kommer till att bona om ditt hem. Den tidlösa stilen är inte alls tråkig, tvärtom kan du med enkla medel skapa en tidlös, men intressant inredning. Häng med, här kommer tipsen!

Säsong och material

Även om inredningen går i neutrala tongångar kan du med fördel dekorera baserat utifrån säsong. Säsongsbetona de små detaljerna i ditt hem för att ge mer liv åt rummen. Möt våren med ljusa gardiner för att sedan dekorera hemmet med mysiga filtar och doftljus till hösten. Det behövs helt enkelt inte en helt ny inredning för att ditt hem ska få en fräsch uppdatering några gånger per år.

Material som åldras vackert kan definitivt beskrivas som tidlös och hållbar inredning. Välj gärna trä, sten, rostfritt eller glas när du inreder. Du kan enkelt restaurera din träinredning för att ge den ny glans med åren. Trä är dessutom ett material som får sitt genuint vackra utseende för varje år som går. Det kan dock kosta lite mer att köpa inredning tillverkad i Sverige eller Norden, men i längden är det prisvärt. Kanske är det också därför den minimalistiska inredningsstilen ökar i popularitet. Många hem är nog egentligen inredda med onödigt många prylar.

Neutrala kvalitetsmöbler

Ett stående tips för dig som är i planeringsfasen gällande inredningen i ditt nya hem är att satsa på kvalitet. Låt dina större och tyngre möbler i hemmet vara av hög kvalitet så att de håller under många år. Kvalitetsmöbler representerar en stilfull elegans som passar i många miljöer. Prislappen är klart högre än billiga lågprismöbler, men du är garanterad en rejäl möbel under lång tid.

Behöver du lite hjälp på traven för att investera i kvalitetsmöbler hittar du idag smidiga lösningar direkt på nätet. Smarta tjänster online, såsom https://www.zmarta.se/, gör det möjligt att ser till att låna pengar utan säkerhet med ett enkelt klick. Är det soffan som blir tuffast för din plånbok eller kanske hela möblemanget? Ta fram ett underlag där du räknar fram hur mycket pengar du behöver låna för att inreda ditt hem som önskat. Använd sedan ditt underlag när du ansöker om lån direkt på nätet.

När det gäller färger och mönster är den neutrala designen att föredra. Åtminstone om det handlar om att skapa ett tidlöst inrett hem. En bra regel att utgå från är att 80 procent av det du har i hemmet bör ha en neutral känsla. Resterande 20 procent kan sedan inredas mer fritt med exempelvis färgdetaljer eller trendig dekoration. Låt den sistnämnda inredningen innefatta saker som textilier, skålar och porslin. Den sortens inredning är enklare och även billigare att byta ut än exempelvis en stor och tung soffa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>