Det är alltid fint med bilder i ett hem och även om det blir mest personligt med dina egna alster så kan du också inreda med exempelvis filmposters och kopior av konstverk. Allra snyggast blir det om du ramar in dem.

Du kan skaffa olika sorters Tavelramar som lämpar sig för det du vill sätta upp, men det är samtidigt viktigt att de passar både varandra och hemmet. En stil är till exempel att använda samma ramar i ett rum och en annan är att blanda friskt för en färgglad och rolig effekt.

Inred rätt

När du ska hänga upp ramarna finns det bra tumregler att gå efter, exempelvis att hänga dem rakt och i samma avstånd till varandra, att sätta större ramar över mindre och att inte överbelamra väggarna.

Du kan också ta upp färgdetaljer i ditt hem och låta dem återspeglas i ramarna. Har du en fin blomsterlåda kan ramarna vid balkongdörren gå i samma färgskala och därmed ge ytterligare en inramning. Ett vanligt inredningsmisstag är dock att matcha sönder ett hem så det gäller att hålla balansen.

Rätt ramar till rätt bilder

Beroende på vad bilderna föreställer så kan valet av ram antingen framhäva motivet eller ta bort från det. En svartvit bild med svart ram är inte alltid det bästa valet så därför är det bra att testa. Du bestämmer, det är ditt hem, och oavsett vilka ramar du väljer så kommer det att ge fin karaktär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>