Inredning handlar inte bara om färgval på väggar och golv eller möbelval. För att ett hem ska kännas komplett gäller det också att välja rätt detaljer till varje rum. Växter, tavlor och gardiner är några av de inredningsdetaljer som skapar ett genomtänkt och stilrent hem.

Detaljerna som gör skillnad

För att lyckas med inredning gäller det att ta ett helhetsgrepp och fundera på vilken typ av stil och framtoning bostaden ska ha. Att vara konsekvent är en viktig nyckel och du bör därför undvika att blanda till exempel industrikänsla med lantlig stil eftersom det ger ett rörigt intryck. Första steget är med andra ord att bestämma vilken grundläggande inredningstyp som ditt hem ska genomsyras av.

När grunden är lagd och du har valt färger på väggar och bestämt dig för vilka möbler som du ska inreda hemmet med är det dags för inredningsdetaljerna. Väggarna behöver inredas med tavlor eller fotografier för att inte kännas tomma och kala. Med en tavla från Frameit.se kan du skapa en snygg tavelvägg till ett bra pris. På Frameit kan du titta runt i lugn och ro och sedan enkelt beställa tavlorna online. Du hittar många olika motiv som passar för alla typer av inredningsstilar och du kan även välja bland flera ramar för att få den storlek som du önskar.

Gardiner, kuddar och plädar är andra inredningsdetaljer som har stor betydelse för inredningen. Alla textilier har dessutom en positiv effekt på akustiken i rum då de dämpar skarpa ljud och därmed skapar ett lugn och en avkopplande känsla. Att välja samma färg på denna typ av detaljer gör också att inredningen ser genomtänkt ut. Till skillnad från väggar och möbler är det lättare att ta ut svängarna vid färgvalet och välja färglada nyanser. Skulle du tröttna efter ett tag är det enkelt att byta ut dem och välja en ny färg, något som inte är lika lätt när det gäller till exempel färg på golv och väggar eller stora, dyrbara möbler.

Även växter utgör en viktig del av inredningen eftersom de skapar en levande känsla och även kan bidra till bättre luftkvalitet i hemmet. Välj gärna stora gröna växter med en rejäl kruka för att inte behöva vattna dina krukväxter varje dag. Det finns till och med speciella krukor med smarta bevattningssystem som innebär att du kan resa bort under lång tid utan att oroa dig för att de ska vissna bort. Stora gröna växter anses dessutom bidra till att vi får lättare att koppla av och komma ner i varv vilket förmodligen beror på att de påminner om naturen. Växter behöver dock inte bara innebära vanliga krukväxter utan även kryddväxter i köket är en trevlig detalj. Ha gärna basilika, citronmeliss, rosmarin eller någon annan av dina favoritkryddor i köket. Om du dessutom inreder med en vacker skål med frukt och grönsaker samt snygga kökshanddukar blir ditt kök ännu mer hemtrevligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>