Behöver ditt badrum en ansiktslyftning? Börjar du bli trött på att se samma gamla inredning varje morgon? Då är det hög tid för förändring. Ett slitet badrum gör ingen människa glad. Här spenderar vi trots allt en hel del tid och särskilt småbarnsföräldrar vet vikten av lite egentid bakom en låst badrumsdörr. Att boosta ditt badrum behöver varken innebära massor av arbete eller ens en smärre förmögenhet, det beror som alltid på hur mycket – och vad – du vill förändra. Ibland kan det räcka med att skaffa nya badrumslampor för att göra ett trött badrum lite piggare. Det viktigaste när du vill göra om i badrummet är att iaktta viss försiktighet. Allt får du inte ge dig på själv; arbete som innefattar el och vatten måste lämnas bort till elektriker respektive rörmokare.

Enkla sätt att snygga till badrummet

Börja med att planera ditt nya badrum och ta gärna inspiration från olika håll. Det kanske inte ens behöver vara så särskilt nytt, ibland räcker det som sagt med små medel för att utföra underverk. Något som bekymrar många är möjligheten till förvaring i sina badrum. Det finns ofta inte tillräckligt med plats för att rymma allt det som behöver finnas till hands, vilket innebär en kort promenad till andra rum för att hämta både det ena och det andra. Tänk smart vad gäller förvaring. Badrum är som regel ganska små rumhttps, så istället för att satsa på djupa möbler kan du istället fokusera på höjden. Du har ju oftast 2.40 meter i takhöjd till hands i badrummet, så varför inte utnyttja det? Skaffa skåp som är ganska grunda men desto högre, så får du direkt känslan av ett rymligare badrum utan att behöva göra avkall på förvaringsutrymmet.

Missa inte myset

Något som många missar i sitt badrum är att tänka på mysfaktorn. Placera gärna ut lite grönt; ett par krukväxter gör otroligt mycket för trivseln. Ett skönt bad eller en lång dusch blir ännu bättre med levande ljus, antingen i form av en maffig kandelaber eller ljuslyktor där du använder vanliga värmeljus. Små detaljer som rökelsestavar och liknande är också något som påverkar den totala känslan när du vistas i rummet. Kanske kan du också ha en snygg tidningskorg med tidskrifter, om utrymmet finns. Gillar du musik? Varför då inte satsa på ett inbyggt ljudsystem så att du kan lyssna på lite lugnande och stämningsfull musik när du ligger där i badkaret och njuter?

Belysning har redan nämnts här ovan, men det kan inte nämnas nog många gånger. Det är en viktig del av inredningen som ofta förbises. I ett badrum kan du med fördel satsa på dimbart ljus, som du kan justera efter behov och känslostämning. Det går att få till belysningen på en mängd olika sätt, så här kan det vara värt att fundera lite extra innan du bestämmer dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>