Ett utrymme som oftast glöms bort att inreda är garaget. Oftast ställs bilen in där eller så används garaget till för att ställa “bra att ha”-saker, samt sådant som ska kastas. Detta går faktiskt att undvika om du inreder ditt garage på rätt sätt. Du kan kanske få plats med både bilen och de saker som ska förvaras.

Tänk efter

Börja med att tänka på vad du vill använda ditt garage till. Det kan vara så att du inte vill ha ett garage utan vill inreda ett gästrum, spa eller en butik för att sälja dina produkter. Det vanligaste är ändå att du vill ställa in bilen när det är kallt och ruggigt, men framför allt slippa skrapa rutor på vintern.

Tips för att få drömgaraget

När du väl har bestämt dig för vad ditt garage ska användas till eller att du inte har ett garage och ska bygga ett så har du bättre förutsättningar för att du ska få ett sådant garage du vill ha. Vill du ha tips på hur du ska göra så besök sidor så som Store and Show, som är ett exempel som har bra lösningar för garage och förråd.

Behov

Du kan alltid göra en önskelista på allt som du vill kunna förvara i ditt garage. Förutom att bilen ska få plats vill du kanske ha möjligheten att snickra eller fixa med barnens cyklar. Ska du ha ett garage som klarar av frysgrader så att du kan ha färg och liknande som är frostkänsligt.

Väggarna

Väggarna kan du faktiskt utnyttja till max genom att sätta upp hyllor och krokar för att hänga upp saker och ting. Sådant du inte behöver så ofta kan hänga lite högre, som blir nåbart med stege. Dessutom gör detta att du kan hitta saker på ett enklare sätt eftersom sakerna blir mer överskådliga.

Förvaring

Det är både stort som smått som behöver förvaras och därför kan det vara bra att ha plastlådor att förvara tingen i. Sedan kan du alltid markera upp lådorna med etiketter med vad de innehåller, som till exempel att du har sladdar, penslar, skruvar och muttrar.

Golvet

Golvet har en stor betydelse utifrån vad du ska använda garaget till. Ska du ha bilen där och fixa saker och ting är den bästa lösningen ett betonggolv. Du kan antingen låta golvet vara eller måla det i en bra skyddsfärg som är tålig. Oavsett vilket så kommer det vara relativt underhållsfritt. Tänker du ha någon annan typ av golv bör du kontrollera att det klarar av bilens tyngd.

Taket

Du kan utnyttja innertaket till att lägga skidor, plankor och vindsurfingbrädor på bjälkarna uppe vid taket. Dessutom kan du fästa hållare för att använda som ett stöd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>