Du har säkert gått in i ett hem och känt av direkt att det är något som är fel. Ofta handlar det då om att inredningen inte är anpassad efter hemmets storlek. Kanske är det en väns hem eller så är det ditt eget. Är det en väns bostad kan man inte göra speciellt mycket åt problemet, men handlar det om ditt eget hem är det dags att skapa en förändring snabbt.

Alla olika typer av rum kräver olika storlekar på möblerna och detta beror naturligtvis på att alla rum är olika stora och används för olika typer av ändamål. Du behöver aldrig fundera över hur stor soffa du kommer att behöva till badrummet, eftersom badrum ytterst sällan kräver en sådan möbel. Däremot är det viktigt att andra rum planeras rätt och här har vi listat det bästa tipsen för sovrummet och vardagsrummet.

Sovrummet

Den största möbel som man vanligtvis har i sovrummet är sängen och det är också denna möbel som kommer att stå i fokus. Har man en enkelsäng är det till rummets fördel om man placerar sängen mot en långsida av rummet och inte rätt ut. Om du placerar sängen fritt i rummet kommer den att uppfattas betydligt mycket mindre än vad den är. Dubbelsängar kan däremot mycket väl få stå mitt ut och ska inte placeras mot en vägg. Försök att ha minst 60 cm utrymme på båda sidor. Om detta inte är möjligt är det bättre att gå ner en storlek på sängen istället.

Vardagsrum

Till skillnad från sovrummet så är det soffan som är vardagsrummets mittpunkt och fokusområde. Här är det en mycket bra ide att använda sig av tredjedelsregeln för att inte välja en för stor eller en för liten soffa. Soffan ska endast utgöra två tredjedelar av väggen. När du väljer en matta till vardagsrummet ska du se till att hela soffgruppen, inklusive soffbordet får plats på mattan. Mattan får gärna gå utanför gruppen en aning, men inte vara mindre än att alla möbler får plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>