Att inreda hemmet i en personlig och unik stil är en sak, men att styla inför en visning är en helt annan femma. Här följer några praktiska inredningstips till dig som ska sälja din bostad. Visningen har stor betydelse för hur “bra” din affär blir.

Det är värt att nämna att det idag är möjligt att få hjälp av din mäklarfirma när det kommer till att styla hemmet inför en visning. Framför allt om du bor i någon av våra större städer så som Stockholm, Malmö eller Göteborg. Flera av de aktörer som presenteras vid en google-sökning på exempelvis “fastighetsmäklare Stockholm” kan säkert erbjuda tjänsten. Om inte, är det bara att lära av proffsen och piffa till bostaden på ett snyggt sätt med säljande inredning.

Vem riktar du dig till?

Även om du aldrig kan veta säkert vem som kommer att köpa din bostad är det av värde att planera din inredning utifrån “målgrupp”. Du har säkert ett litet hum om vilken typ av spekulant som kommer på visningen. Området där din bostad är belägen spelar en viktig roll när det kommer till stylingen av hemmet inför visning. Försök därför hålla dig mer eller mindre inom den generella stil som passar den typ av köpare som tenderar att visa intresse för ditt bostadsområde.

Maximera upplevelsen

Försök analysera ditt hem in i minsta lilla vrå för att se på unika detaljer eller inslag som är värda att fokusera extra på. Är planlösningen det unika med bostaden bör upplevelsen av den också maximeras i både styling och annons. Inred på ett sätt som framhäver bostadens smarta planering och var noga med att de ytor som tydligt visar detta inreds rätt. Lägg med andra ord krutet på det som gör bostaden unikt. Glöm dock inte bort helheten och vikten vid att ha en röd tråd genom din styling av bostaden.

Färger och mönster

Tumregeln när det kommer till home styling inför en visning är att inte vara för skrikig i färger och mönster. Starka färger kan bli för mycket och stjäla uppmärksamheten från andra inslag som är viktiga att presentera för den potentielle köparen. Med det sagt behöver inte inredningen gå i “tråkig” anda, tvärtom får färgerna gärna gå i ljusa och härliga färger. Det är dock den allt för pråliga kombinationen av starka färger och mixer av mönster som inte gör sig hemma i den här sortens inredning.

Var inte personlig

En visning ska vara välkomnande och det är alltid ett bra säljknep att bostaden exempelvis doftar gott. Levande blommor gör också bostaden mer “personlig” och lockande, men håll det personliga till inredningen. För mycket av ditt egna liv i bostaden kan lätt göra det svårt för spekulanter att visualisera sig själva boendes i hemmet. Tänk på att dölja tillbehör till husdjuren eller annat som kan få den känsliga köparen att tappa intresset. Det är bättre att göra inredningen mer “generell” för att spekulanten på egen hand ska kunna drömma sig bort. Tanken är ju trots allt att visningen ska inspirera andra till att köpa bostaden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>