Du har säkert hört talas om att inreda enligt feng shui, men vad betyder det egentligen och hur går man tillväga för att inreda på just detta sätt? Enkelt förklarat kan man säga att feng shui i hemmet ger mer lugn och harmoni och inredningstrenden går att anpassa till alla typer av rum. Feng shui passar lika bra i badrummet som i köket eller sovrummet för att skapa en mer glädjefylld och behaglig balans.

Nu kanske du undrar hur placeringen av möbler eller valet av färger i hemmet kan påverka humöret. Feng shui är en mycket gammal (3000 år) lära som kommer från Kina och som handlar om hur man kan inreda med hjälp av naturens egna krafter. Feng shui handlar även om hur vi som människor influeras av de olika fälten av energi som vi har omkring oss varje dag och hur färger, olika former eller t.ex. material som sammet eller metall kan påverka oss och våra psyken. Läran grundas i naturens fem egna element som jord, metall, trä, vatten och eld. Vill du lära dig hur du inreder enligt feng shui ska du nu fortsätta att läsa vidare.

Sovrummet

De flesta människor vill använda feng shui i sovrummet för bättre sömn och bättre kärlek. Undvik att ha alldeles för starka färger i detta rum och satsa på naturfärger eller pastell. Har du möjlighet att välja vart sovrummet ska ligga så är det bäst att välja de rum som ligger i den lugnaste omgivningen, t.ex. på övervåningen. Undvik att låta arbetsrelaterade papper och föremål befinna sig i sovrummet och satsa på erotiska tavlor istället för foton på mormor eller barnbarn.

Vardagsrumet

Vardagsrummet är en mer öppen plats där man har möjlighet att ha mer spelrum i inredningen, samtidigt som man fortfarande inreder enligt feng shui. Var personlig när du inreder ditt vardagsrum och välj gärna färger som är ljusa och glada. Färger som orange och gult är att rekommendera, men satsa då helt på mindre dekorationer och inredningsdetaljer än att måla väggarna knallgula a la tulpan. Om det är extra mörkt i något hörn kan du med fördel placera ut lite växter eller lampor för att ge en rundare och behagligare känsla. Du bör undvika att placera soffor eller andra sittmöbler med ryggen mot ingången. Detta skapar en undermedveten känsla av oro och ser även långt ifrån inbjudande ut för gäster.

Köket

Köket ska inte bara vara vackert att titta på. Det ska vara praktiskt också. Försök att ställa undan så många olika typer av köksmaskiner och vattenkokare som möjligt för att skapa många rena ytor. På de tomma platserna kan du istället placera saker som kommer att göra dig inspirerad. Det kan vara en skål med säsongens färska frukter eller den senaste kokboken från din favoritkock. Satsa på naturtoner i köket som t.ex. grönt eller brunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>