Den minimalistiska inredningsstilen blir allt mer populär. Både i andra delar av världen, men även i Sverige. Allt fler människor vill sålla bort onödiga föremål som bara tar plats och få mer utrymme för andligt spelrum. Det många inte vet är att ett övermöblerat eller överdekorerat hem kan bidra till negativa känslor hos människan. Man kan bland annat känna sig väldigt stressad när man kommer hem, utan att ens veta varför.

Minimalistisk inredning handlar om att släppa taget om onödiga prylar och du har säkert en hel del onödiga ting runt omkring dig just nu, om du bara tittar efter. De materiella saker som vi har i våra liv ska inte ha lika stort utrymme längre och vi ska istället lämna plats för det mentala och för saker som verkligen spelar roll i vårt liv. Många tror att inredningstrenden bara går ut på att slänga så mycket saker som möjligt, men få vet om att det faktiskt handlar, till stor del, om att förändra vanor som man har och som inte tillför något viktigt.

Man kan säga att det finns 10 steg att ta sig igenom för den som vill göra minimalismen till en livsstil.

1. Planera varför du vill leva mer minimalistiskt så kommer du bli mer motiverad

2. Inventera i ditt hem och rensa ut saker som du inte behöver eller vill ha

3. Lägg undan, sälj eller släng saker från köket som du inte använder

4. Rensa i din mobiltelefon och datorn med jämna mellanrum

5. Om du har en tv i sovrummet, ta ut denna

6. Glöm inte bort att rensa ur dina sociala media från e-post och följare

7. Undvik alla typer av reor och rabatter som lockar till mer köp

8. Köp upplevelser i present istället för saker

9. Stressa mindre

10. Tänk efter innan du köper något nytt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>