Scandiboho, boho chic eller skandinavisk bohemisk stil som det också kallas är en världstrend just nu. Men då kanske du funderar på vad detta koncept egentligen innebär. Kanske det är helt nytt för dig? I så fall har du kommit helt rätt, här nedan kommer en överskådlig beskrivning av stilen som tar världen med storm.

Stilen finns runt om i hela världen

Vart man än åker i världen kan man finna spår av stilen scandiboho. Om du letar efter en drömbostad någonstans i världen exempelvis på mowido.se, så kommer du garanterat att hitta bilder på bostäder som är stylade och inredda i denna trendiga stil.

Stilen scandiboho

Stilen är en blandning av skandinavisk stilrenhet, hippie-stil och bohemisk stil. Det ingår mycket naturfärger, fransar, fjädrar och möbler i naturmaterial såsom olika träslag, läder och skinn. Det är även mycket korg- och rottingmaterial i denna stil och ju mer man blandar alla dessa material desto mer rätt är man. Även gröna växter är en del av inredningsstilen och dessa ska helst stå i krukor i rotting eller hänga i snören i olika anordningar i taket. Även lampskärmar ska gå i samma tema , i flätat trä eller rotting. Att hänga upp en stråhatt på väggen tillsammans med tavlor föreställande mönstrade djur såsom giraffer eller zebror passar också in. Kuddfodral får också gärna gå i djurmönster eller i naturfärger.

Var man hittar prylar och dekorationer i denna stil

Den som vill inreda med denna stil bör leta sig fram på internet eller i trendiga inredningsbutiker. I utlandet är utbudet större än vad det är i Sverige än så länge men gissningsvis dröjer det inte längre förrän butikerna säljer produkter för hemmet i naturfärger, rotting, djurmönster och med fjädrar och olika strån.

Den som har vägarna förbi utlandet kommer garanterat att se stilen på trendiga restauranger, caféer och hotell. Har man plats i bagaget är rekommendationen att köpa med sig dekorationer hem och inreda med. Det kan räcka med att byta ut kuddfodral och bilderna i sina tavelramar för att få till den häftiga känslan av denna stil.

Avslappnad och harmonisk miljö

Ett hem inrett i denna stil ger en känsla av harmoni och är avslappnande. Även om ens hem ligger mitt i staden gör naturmaterialen att lugnet sugs in i rummet och man kan nästan få en känsla av att man är någon annanstans. För att få till en extra härlig och harmonisk känsla kan man satsa på doftpinnar i en lugnande doft, det gör att känslan i hemmet förstärks. Doftpinnar i härliga dofter finns att köpa på bland annat Åhlens och Indiska. Det bästa är att köpa doftpinnarna i butik och inte online eftersom att man då har möjligheten att lukta på den först för att se att man verkligen gillar doften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>