Ett stilleben bör finnas i alla hem, åtminstone om man ska tro på inredningsexperterna. Om du inte vet vad ett stilleben är kan vi förklara att det är en uppsättning med flera olika saker, gärna i olika nivåer, som tillsammans bildar en helhet. Låter det flummigt? Ingen fara. Du kan snabbt göra en sökning på nätet för att förstå precis vad vi menar.

Ett stilleben kan se enkelt ut att skapa men kan vara svårare än man först tror. Det är inte bara föremålen som ska gå hand i hand med varandra, utan det bästa är alltid om man kan få stillebenet att avspegla sin egen personlighet. Man brukar säga att ett riktigt bra och vackert stilleben är byggt med hjälp av motsatser, t.ex. lågt och högt, runt och fyrkantigt, mjukt och hårt. Det kan även vara en god ide att alltid placera de lägsta sakerna längst fram, så att de får samma möjlighet att synas som de högre föremålen som du vill ha med. Börja gärna med de mindre och jobba dig sedan bakåt och på höjden. Ju längre bak, desto högre.

För många föremål rekommenderas en dovare färgskala, t.ex. grått, silver, guld eller vitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>