Det finns några saker som ständigt upprepas i nästan alla hem. Inredningsmissar är vanliga, men går lätt att åtgärda om man vet hur man ska gå tillväga. Ibland kan man gå in i ett rum och känna sig obekväm med inredningen utan att faktiskt veta vad det beror på.

Inredningsmiss nummer 1: Att ställa alla möbler mot väggen är mycket vanligt och ännu vanligare om man bor väldigt trångt. Om du istället drar ut möblerna lite, t.ex. flyttar soffan 10 cm från väggen så får du direkt ett mycket luftigare intryck.

Inredningsmiss nummer 2: Det är inte alltid så lätt att hänga upp tavlor på ett snyggt sätt. Det är lätt att tavlorna hamnar för högt eller för lågt. En bra regel att gå efter är att tavlorna ska hänga i en bekväm ögonhöjd.

Inredningsmiss nummer 3: Visste du att man faktiskt kan få för mycket av det goda, speciellt när det kommer till inredning. En vanlig miss är att man matchar alldeles för mycket i ett och samma rum. Det är då lätt att allt bara smälter ihop till en stor massa istället för att rummet ska kännas snyggt inrett. Du löser problemet genom att flytta saker till olika rum och istället skapa en inredning som flyter mellan sovrum, vardagsrum, kök och hall.

Inredningsmiss nummer 4: Att bara ha en taklampa är sällan tillräckligt för att få till den rätta stämningen. Glöm inte bort hur viktigt det är med punktbelysning och flera olika källor till ljus. Det kan t.ex. vara så att du har en taklampa, en bordslampa, en läslampa och en mysbelysning i ett och samma rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>